Tradicions

Jotes

La Jota és un ball molt tradicional a les Terres de l'Ebre. A Prat de Comte es va perdre durant un temps, però ara ja fa uns anys que s'ha tornat a recuperar i es balla a totes les festes que es celebren a la vila. El grup de jotes sovint acudeix a trobades i aplecs que organitzen els pobles del voltant. Durant la Festa de l'Aiguardent es fa una gran ballada de jotes amb grups vinguts de les poblacions veïnes.

Curses tradicionals

Les Curses Tradicionals de Prat de Comte són molt antigues, la gent gran del poble sempre les ha vist i n'ha sentit a parlar als seus avantpassats. El Costumari Català de Joan Amades en parla al volum d'estiu a la festivitat de Sant Bartomeu, patró de la vila.

Durant la Festa de l'Aiguardent en podreu veure una mostra de la Cursa del Cresol, però totes les curses es duen a terme a finals d'agost, normalment en diumenge a la tarda, dins la Festa Major.

Les Curses Tradicionals de la Festa Major de Prat de Comte fa anys que són un signe d'identitat de la vila. Aquesta activitat que pot semblar senzilla requereix un ritual i unes regles que han anat passant de generació en generació.